Diversity Index Award 2019 – ÅF en av tre finalister!

ÅF har nominerats som en av tre finalister i årets Diversity Index Award – ett mångfaldspris som delats ut sedan 2012 . Utmärkelsen syftar till att hylla företag och organisationer som arbetar med att stärka mångfald, tolerans och rättvisa, säger ÅF.

Nyanlända och utrikesfödda ingenjörer är en viktig del i ÅFs rekryteringsarbete. Det finns ett stort behov av ingenjörskompetens på företaget och att ta in personer från andra länder är ett måste. Mer mångfald är också viktigt för företagets utveckling.

– Jag och Amir Nazari arbetar som Diversity coaches på ÅF och jobbar aktivt med att säkra ÅFs kompetensförsörjning. Vårt jobb handlar om att coacha och matcha utlandsfödda ingenjörer med ÅFs chefer. Idag jobbar 195 nyanlända och utlandsfödda ingenjörer hos oss och det är fler på väg in i organisation hela tiden, säger Sofia Klingberg, Diversity Coach på ÅF.

ÅF har nu nominerats som en av tre finalister i årets Diversity Index Award – ett mångfaldhetspris som delats ut sedan 2012 – syftet är att uppmärksamma organisationer och företag som arbetar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

– Vi är jätteglada att ha blivit nominerade till Diversity Index Award. Det betyder att vårt strategiska och operativa arbete med att aktivt coacha nyanlända och utrikesfödda in i organisationen fungerar. Vi är på rätt väg och ser tydligt alla fördelar med att ha en stor organisation med mycket mångfald. På ÅF arbetar hela världen, alla passar in, säger Sofia.

Läs mer om priset.