Efter två år på Ramböll tog han steget till WSP

Patrik Lidgren tog civilingenjörsexamen från Chalmers 2007, med inriktning väg och vatten. Efter två år på Ramböll tog han steget till WSP – först i Göteborg och sedermera i Umeå, där han idag jobbar som uppdragsansvarig för stora tunnelprojekt i Stockholm, t.ex. Citybanan och Slussens nya bussterminal.

Jag inspireras mycket av möjligheten att jobba i stora och utmanande generalkonsultuppdrag inom infrastruktur. Att få vara delaktig i att skapa framtidens städer och samhällen. Dessutom råder en öppen och framåtlutad kultur på WSP som skapar väldigt bra samarbete mellan avdelningar och affärsområden. Man vill göra bra ifrån sig; man vill göra ett bra jobb.

Under mina första tre år på WSP jobbade jag heltid med Citybanan, som ansvarig för konstruktionerna som ansluter till existerande t-bana, i station Stockholm City. Citybanan invigs nu i sommar och jag känner mig väldigt stolt över att det blivit så lyckat. Projektet representerar också på ett bra sätt vad vi rent generellt ofta jobbar med inom WSP, nämligen att skapa något bestående – en bättre stad.

Från WSP-bloggen.