Ett jobb – tre bolag

En solig dag i juni för snart tre år sedan tog jag examen från Informationsdesignprogrammet på Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Jag var nu redo att ta nästa steg, ut i arbetslivet. Knappt hade ångesten för examensarbetet hunnit lägga sig innan jag signerade mitt första ”riktiga” anställningsavtal. Jag blev teknikinformatör på Etteplan i Linköping.

Sedan min första dag i september 2012 har jag haft tre uppdrag. Jag började med ett uppdrag på kontoret åt ABB Jokab Safety. Därefter blev det 1,5 år på Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång, innan jag hamnade på företaget som alla i Linköping har någon form av anknytning till: flygplanstillverkaren SAAB. Förenklat sagt kan man säga att min arbetsuppgift på SAAB är att granska och skapa dokumentation om hur konstruktörerna ska utföra sina jobb.

Fördelen med att vara konsult vid ungålder är som Maria Bladh nämnde i ett tidigare inlägg, möjligheten att pröva på nya saker. Visst, att vara anställd på ett företag som icke konsult kan ge möjligheter att testa nytt. Men jag har som snart 25-åring fått arbeta på tre stora bolag och jobbat med olika arbetsuppgifter inom teknikinformation. Är inte det utvecklande så säg? Att sedan få vara teknikinformatör på Etteplan, ett bolag som valt att satsa på området, gör att jag inte ångrar det val som jag snart gjorde för snart tre år sedan. Att tacka ja till att bli ung konsult i teknikbranschen.