Konstruktör med internationella erfarenheter

– Fördelen med att arbeta på ett så här stort företag är att det är lätt att byta roller och utvecklas inom bolaget. Det säger Mattias Ackeby, konstruktör och metodutvecklare på Semcon Göteborg.

Mattias Ackeby har varit på Semcon Göteborg i 15 år. Sedan ett halvår tillbaka arbetar han med att utveckla ett nytt cylinderhuvud åt Volvo, ett arbete han tycker är extremt roligt.

– Men det är också utmanande och ansvarskrävande. Att Semcon är ett globalt företag som kan erbjuda arbetsmöjligheter över hela världen är en av arbetets stora fördelar, säger han.

Mattias arbetade med metodutveckling för Semcon i Japan en period under 2005, en erfarenhet han idag värderar högt.

– En annan gång behövde den amerikanska grenen av företaget jag arbetade för hjälp av oss, och då kunde vi assistera dem härifrån under en period. Så arbetet kan kännas globalt även när man arbetar från sin hemstad, säger Mattias.

Han har familj och därför inga planer på att arbeta utomlands inom de närmaste åren, men upplever att det finns stora möjligheter att växla uppgifter inom bolaget.

– Många väljer att bli gruppchefer efter några år, men jag vill främst fortsätta med det jag gör idag, med tekniken. Eventuellt kan jag tänka mig att bli projektledare någon gång men det är teknikbiten jag brinner för, säger han.

Mattias Ackeby upplever Semcon som omhändertagande, med bra introduktion för nya medarbetare och stora möjligheter till internutbildningar.

– Sedan gillar jag att atmosfären är väldigt öppen. Jag upplever att jag kan snacka med alla chefer om vad som helst, även med vår vd som har 3 000 personer under sig.

Artikeln är skriven av Semcon