Nya Karolinska Sjukhuset och bostäder

Wasan Abod har varit med och jobbat i projektet Nya Karolinska Sjukhuset i Solna. Nu har hon bytt arbetsuppgifter och ritar bostäder.

Vad gör du på White?
– Jag är medverkande arkitekt på White i Stockholm. Under mina 2,5 år på White har jag främst jobbat i det stora projektet Nya Karolinska Sjukhuset, men i september bytte jag grupp. Nu ritar jag bostäder.

Varför valde du White som arbetsgivare?
– När jag kom till Sverige från Jordanien så förstod jag ganska snart att White är en väldigt bra, kanske den bästa arbetsgivaren när det gäller mitt yrke som arkitekt. Och nu vet jag att här finns en väldigt bra arbetsmiljö och bra utvecklingsmöjligheter.

Vad har du för bakgrund?
– Jag har en Bachelor of Science i arkitektur från Irbid i Jordanien. Efter examen jobbade jag i Amman i Jordanien som arkitekt inom olika verksamhetsområden i fyra år. Jag flyttade till Sverige för fem år sen, och under det första året lärde jag mig svenska i SFINX – Intensiv svenska för ingenjörer. Då tog jag även några arkitekturrelaterade kurser på KTH. Sen blev jag anställd hos Projektengagemang kring Arkitektur i Stockholm, och där spenderade jag 1,5 år innan jag kom till White.

Tycker du att din utbildning motsvarar det jobb du har idag?
– Ja!

Hur vill du utvecklas? Vad gör du t.ex. om fem år, om du får välja?
– Om fem år vill jag gärna uttrycka min kreativitet mer. Jag vill till exempel bidra till en vinst för White i en internationell tävling, eller vara med och utveckla stadsutvecklingen i Stockholm.

Artikeln är skriven av White. Läs mer