Nya perspektiv i London

Jia Li och Daniel Widén har båda arbetat på broavdelningen i Stockholm som brokonstruktörer. Men sedan en tid tillbaka har de fått chansen att jobba på tyrénskontoret i London, vilket de kommer att göra i ca 1-2 år. Här följer en mini-intervju med dem!

  • Hur kom det sig att ni fick chansen att åka iväg?

Jag (Daniel) visste att Tyréns hade förvärvat AKT II i England och därmed också öppnat ett Tyrénskontor i London, och tänkte att det kanske fanns en möjlighet att flytta dit. Jag tog upp detta med sin dåvarande chef som var väldigt positiv. Jia blev i sin tur inspirerad och gjorde samma sak. Båda var överraskade av hur smidigt det gick att få till flytten inom Tyréns, och ledningens positiva attityd!

  • Hur ser arbetsvardagen ut i London? 

Vardagen är intensiv här! Skillnaderna är däremot mindre än vad man kan tro. Trots att man inte fikar som i Sverige så kan man springa runt och prata med varandra ändå och det finns mycket sociala aktiviteter att delta i. Arbetskulturen är mer hierarkisk men det är inga problem att prata med sin chef, eller för personer på olika nivåer att prata direkt med varandra. Man får däremot vara beredd på ett högre tempo och förväntningar på snabbare återkoppling.

  • Är det kul? 

Det är självklart kul att bo i London, en stad som har något för alla! Det är också roligt att lära sig både nya arbetssätt och synvinklar på vad som är viktigt att lägga energi på.

  • Blev det som ni tänkt er?

Båda ja och nej. Staden levererar som förväntat – man är aldrig uttråkad! På jobbet förväntade vi oss båda att bli utmanade och så har det blivit. Däremot är inte skillnaderna i arbetskultur så markanta som vi först trodde.

  • Har ni något tips till den som vill jobba utomlands?

Hitta någon som redan bor och jobbar där och prata med dem först. Och klyschigt men sant: ta chansen!