Ramböll maxar ledningen – Linus Almqvist blir kommunikationschef

Ramböll fick nyligen en ny VD och nu tar ytterligare ett nytt namn plats i den svenska ledningen när Linus Almqvist blir kommunikationschef. Han lämnar närmast en tjänst som chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden, skriver Ramböll.

− Branschen står inför spännande förändringar och Ramböll är ett bolag med förutsättningarna och viljan att vara med och leda den utvecklingen. Linus kommer spela en viktig roll i det arbetet och stärka vår satsning på digitalisering som ett sätt att utveckla samhället, säger Niklas Sörensen, VD för Ramböll Sverige.

Linus Almqvist har drivit Barncancerfondens kommunikations- och varumärkesarbete sedan 2013 med målet att dubbla organisationens intäkter till 350 miljoner kronor på fem år. Ett mål som redan efter fyra år uppnåtts. Han har innan dess verkat som varumärkeschef på Vattenfall och ansvarat för varumärkes- och marknadsfrågor på nordisk nivå på SAS respektive Barilla. Nu blir han ansvarig för att driva Rambölls kommunikationsarbete och öka varumärkeskännedomen på den svenska marknaden.

− Som stiftelseägt företag arbetar vi långsiktigt, satsar på teknikutveckling och forskning och ger tillbaka till samhället genom välgörenhet. Linus har i sina tidigare roller framgångsrikt kommunicerat gentemot konsumenter, och han tar med sig prisbelönta erfarenheter som kommer ta oss närmare de som lever och bor i de samhällen vi är med och skapar, säger Niklas Sörensen.

− Ramböll är ett företag som har framtiden för sig och skapar värde till samhället genom sina tjänster och hur man är organiserat som stiftelseägt bolag. Andra företag kämpar idag för att visa hur de bidrar till samhället, Ramböll har det naturligt i sin dagliga verksamhet. Jag ser fram emot att kommunicera det samhällsvärdet, säger Linus Almqvist.

På Ramböll i Sverige arbetar 1 600 anställda med samhällsbyggnadstjänster kopplade till byggnader, transport, miljö, vatten, energi och management consulting. Linus Almqvist tillträder sin nya tjänst den 1 april.