Så resonerade jag när jag sökte min utbildning

Nu börjar sommaren sakta men säkert att närma sig vilket innebär att det i dagarna är sista ansökningsdagen till högskola och universitet. Oavsett om du redan sökt eller tänker söka tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter.  

Jag gick det Systemvetenskapliga programmet på Linköpings universitet och var vid den här tidpunkten de året inte alls säker på mitt val. Från början tänkte jag att ekonomi eller ingenjör kanske var något för mig men var inte alls hundra procentigt säker. För att säkra upp mitt val gjorde jag därför följande:

  • Jag funderade över vad jag var bra respektive mindre bra på samt vilka ämnen i skolan som jag tyckte var roliga.
  • Jag kollade statistik över marknaden för att se vilka utbildningar som faktiskt skulle kunna ge mig en bra framtid.

Det var egentligen bara ovanstående två punkter som jag funderade över. Jag kom helt enkelt fram till att jag var bra både på filosofiska och tekniska ämnen och tyckte/tycker verksamhetsutveckling, matematik och människor är både roligt och intressant. När jag sedan såg att systemvetare innehöll detta samt att det spåddes en ”säker” framtid inom yrket så var valet inte så svårt.  Jag ansökte helt enkelt och är idag en färdig systemvetare, något jag inte ångrat.

Jag hoppas du som läser också har eller kommer att hitta din drömutbildning.
/Maria