“Whites kontor i Linköping kändes rätt”

Frun tog Fouad Khalil från USA till Linköping. Nu stortrivs han och vill överraska linköpingsborna.

Vad gör du på White?
– Jag är arkitekt på Whites kontor i Linköping. Under de senaste två åren har jag varit en av de ansvariga formgivarna för kvarteret Braxen, ett stort, kommersiellt ombyggnadsprojekt i centrala Linköping. Jag sitter även med i kontorets ledningsgrupp.

Varför valde du White som arbetsgivare?
– För två år sen bodde jag i USA men jag började fundera på att flytta till Sverige eftersom min fru är svensk. När jag började kolla efter jobb fastnade jag för 10-12 olika företag över hela landet, men Whites kontor i Linköping kändes rätt – både för känslan på kontoret, stadens storlek och för att vi har släkt i närheten. För mig som kommer från USA var det en stor fördel att komma till White, eftersom jag lätt kunde föra över mycket av min erfarenhet från stora, komplexa projekt. Språket var inte heller något hinder. Jag känner verkligen att vi valde helt rätt.

Vad har du för bakgrund?
– Jag har en femårig kandidatexamen i arkitektur från Auburn School of Architecture i Alabama. Efter min examen jobbade jag ett tag i London, och därefter framför allt i sydöstra USA. Jag har jobbat med många olika projekt – allt från konstmuseum till barnsjukhus, och det projekten ofta har gemensamt är att de är stora och komplexa. De tekniska aspekterna av arkitektur intresserar mig mycket. Inte bara vad gäller mjukvara och BIM – jag är också intresserad av produktionsteknologi, som prefabricering och fasadelement.

Tycker du att din utbildning motsvarar det jobb du har idag?
– Ja. Min utbildning var väldigt bra. Arkitektskolan i Auburn har en väldigt designfokuserad studiostruktur, men utbildningen krävde också mycket i form av matte och andra vetenskapliga ämnen. Men det är jag glad för idag eftersom det lärde mig att vara mer analytisk och problemlösande.

Vad gör du om fem år, om du själv får välja?
– Jag har verkligen trivts här så om fem år hoppas jag att jag är kvar på det här kontoret. Gruppen har blivit yngre, vi deltar i många spännande projekt och vi överraskar linköpingsborna med spännande projekt av riktigt hög kvalitet!

Artikeln är skriven av White. Läs mer